15 Aralık 2011 Perşembe

Büyük patronun oğlu için arabayı yenileme zamanı: 2013 Mercedes-Benz SL duyuruldu

Nasıl Mercedes S serisi "büyük patron arabası" olarak biliniyorsa, Mercedes SL de o büyük patronun pek kıymetli oğlunun arabasıdır. İki kişiliktir, bu yüzden zorlansa bile aile arabası olarak kullanılamaz. Burada verilen mesaj açıktır: bu araba çocuğu olan kişi için değil, bekar ve zengin adam ile onun sevgilisi içindir. Mercedes'in en sportif modellerindendir. Hem büyük ve konforludur, hem de haşin görünümlü ve yüksek performanslıdır. Üstelik, üstü açıktır. Yeni modelleri açılabilir sert tavanla geliyor, bu yüzden coupe gibi de kullanılabiliyor, ama bu araba özünde bir cabriolet.

Bu kadar sportif bir arabanın sıradan motorlarla gelmesini beklemiyordunuz umarım. Şu anda özellikleri kesinleşen tek versiyon olan Mercedes-Benz SL550 4.6 litre hacminde V8 dizilimli ve çift turbolu bir motorla gelecek. Bu motor 429HP güç üretiyor ve SL550'nin sadece 4.5 saniyede 100KM/S hıza çıkmasını sağlıyor. Yenilenmiş 7 vitesli otomatik şanzıman ve Start/Stop sistemi sayesinde yakıt tüketimi önceki modele göre %10 düşürülmüş.

Arabanın üzerinde gelen aksesuarları tek tek saymaya gerek duymuyorum, çünkü Mercedes'in üst sınıf modellerindeki aksesuarlar ve teknolojiler saymakla bitmez. Yalnız, bunların arasında bir tanesi değinilmeyi hakediyor. Aslında bu arabanın küçük kardeşi olan SLK için geliştirilen, daha önce de şurada bahsettiğim Magic Sky Control (sihirli gökyüzü kontrolü) tavan sistemi bu arabada da opsiyonel olarak sunuluyor. Bu teknoloji sayesinde arabanın cam tavanının ışık geçirgenliği istenilen şekilde ayarlanabiliyor. Colormatic güneş gözlükleri gibi bir sistem sanırım, ama otomatik renk değişimi yerine manuel kontrol imkanı var. Yenilenmiş Mercedes-Benz SL 2013 model yılında (yani 2012 sonbaharında) piyasaya çıkacak. Fiyatı belli değil, zaten belli olsa da bizim pek umurumuzda değil. Çok güzel, çok seksi, çok hızlı, ama maalesef çok pahalı. Biz sadece resimlerine bakmakla veya küçük ölçekli modellerini kurcalamakla yetiniyoruz.

3 yorum:

  1. İç mekan hoş olmamış; bu daha güzel. :D
    http://www.geekologie.com/2011/12/14/blingmobile-2.jpg

    YanıtlaSil
  2. O da pek rükuş olmuş. Kelebek konmuş misali...

    YanıtlaSil
  3. sirke o arabanın sahibininde nasıl bir zevki varmış :D

    YanıtlaSil