25 Temmuz 2011 Pazartesi

BMW toplu taşıma işine giriyor (hatta girmiş bile)

BMW otomotiv dünyasının devlerindendir, ama rakiplerinin aksine her türde araç üretmez. Sadece otomobil ve motorsiklet üretir, ağır vasıtalara veya ticari araçlara hiç bulaşmaz. Bu durum hafiften değişiyor, hatta zaten değişmiş ama bizim yeni haberimiz oluyor. ABD'nin en eski trenlerini kullanan San Francisco demiryolu teşkilatı BART (Bay Area Rapid Transport) BMW DesignworksUSA ile anlaşmış. BMW'nin ABD'deki stüdyoları San Francisco için modern görünümlü trenler tasarlayıp geliştirecekmiş. BMW'nin bu iş için seçilmesinin sebebi ise daha önce Siemens'le birlikte Varşova metrosunun trenlerini tasarlayıp üretmiş olması. Üstteki resim de Varşova trenlerinden biri. Pek BMW tarzını yansıtmasa da göze hoş görünüyor. Alem trenlerin tasarımını BMW'ye yaptırıyor, ben hala Hyundai üretimi banliyö trenlerinin eski trenlerin yerini tamamen almasını bekliyorum. Buna da şükür...

3 yorum:

  1. Sen adanaya gel de bir gör bakalım metro adı altında bindiğimiz trenleri !

    YanıtlaSil
  2. Sadece otomobil ve motorsiklet üretir, ağır vasıtalara veya ticari araçlara hiç bulaşmaz...
    Desen de bayerische motoren werke 'nin zamanında o ağır ama uçan taşıtlar için motor ürettiğini de unutmayalım demek ki bir yerlerden bulaşmış :)))
    değişecek bir şey yok...

    YanıtlaSil
  3. @Adsız
    Ben zate şu andan bahsediyorum, yoksa önceleri çok farklı şeyler üretmişler. Zaten çoğu firma savaş zamanlarında normalde üretmediği tipte araçlar üretmiş veya o araçlar için motor geliştirmiş. Bu normal bir durum.

    YanıtlaSil