19 Mayıs 2011 Perşembe

Paran yetmiyorsa kendin yap - El yapımı Lamborghini Reventon

Spor arabaları herkes sever, ama maalesef spor arabalar pahalıdırlar ve herkesin onları almaya gücü yetmez. Çoğu kişi bu durumda beğendiği arabaların resimlerine bakar, videolarını izler. Bazılarımız posterlerini duvarlara asarız, veya bilgisayarımıza duvar kağıdı yaparız. Bazıları da (benim gibi) o arabaların modellerini alıp rafına koyar. Çin'in Kunming eyaletinde yaşayan Asan isimli bir kuaför de benzer şekilde bir spor arabaya, Lamborghini Reventon'a tutulmuş. Bu tutulma öyle bizimkisi gibi değilmiş ama, daha güçlüymüş, çünkü Asan posterlerle, resimlerle yetinmemiş ve kendi Reventon'ını yapmış. Eski bir Nissan A31 sahibi olan Çinli kuaför bazıları replika, bazıları da el yapımı olan kaporta parçalarını arabasının üzerine bir elbise gibi giydirmiş. Sonuçta ise üstteki resimde de gördüğünüz Lamborghini görünümlü (boyasız biraz garip dursa da) araba ortaya çıkmış. Asan'ın Lamborghini sevdası sadece görünümden ibaret değil elbette. Reventon görünümlü Nissan'ın kaputunun altında gerçek bir Lamborghini RB25 motoru yatıyor. Bu sayede Asan'ın arabası sadece Lamborghini gibi görünmekle kalmıyor, tıpkı bir Lamborghini gibi (tamamen olmasa da) gidiyor. Tabi bu kadar emek ve orjinal motor pek ucuza patlamıyor. Bu arabanın Asan'a maliyeti 13,000$ civarında olmuş. Mükemmel olmasa da fena değil. En azından adam çabalamış, tebrik etmek lazım. Bu haberi bana gönderen Oyunkolik'e teşekkür ederim.

4 yorum:

  1. Güzel bir boya, cila ve makyajdan sonra cillop gibi araba olur bu. 13.000 dolar da sıfır Lamborghini almanın yanında hiçbir şey.

    YanıtlaSil
  2. Tabii ki maliyetleri karşılaştırılamaz, çok büyük fark var, ama bu araba asla bir Lamborghini keyfi veremez. Sonuçta Lamborghini sadece motor ve havalı görünümden ibaret değil. Frenleme performansından yol tutuşuna kadar herşeyi önemli.

    YanıtlaSil
  3. Zaten adam çinliymiş Çinliler anca taklit yapabilir.Ne kadar çabalasa da elinden geleni yapsa da o kadar para çöpe gitmiş.Ben olsam o arabayı oyuncak lamborghini reventon diye evladıma verirdim.benzemiş ama Düşünen Adam haklı tabii ki.Asla gerçek bir lamborghini reventonun keyfini yol tutuşu,sürati,kalitesiyle veremez.

    YanıtlaSil
  4. ama yinede güzel bence hiç yoktan iyidir ;P

    YanıtlaSil