17 Mayıs 2011 Salı

Audi arz yetersizliğini reklama dönüştürdü

Audi'nin yeni modelleri ABD'de öyle çok tutulmuş ki, rakipleri olan Mercedes, BMW ve Lexus'un müşterileri ilk fırsatta bir Audi edinmeye çalışıyormuş. Bu sebepten dolayı Audi'nin fabrikaları fazla mesai yaparak bile artan talebe yetişemiyormuş. Normal siparişler birkaç ayda, özel siparişler ise 3 ile 5 ay arasında teslim edilebiliyormuş. Audi açısından sevindirici, bekleyenler açısından ise sıkıntılı bir durum. Sıkıntılı da olsa işin sonunda harika bir Audi'ye binmek var, o yüzden çok da kötü olduğunu düşünmüyorum. Lüks otomobil üreticilerinin en nüktedanı olan Audi bu talep fazlalığını (ve arz yetersizliğini) reklama dönüştürmüş. Video dönüşümü çok başarılı değil, ama yine de izlenebiliyor. Audi'nin arz - talep dengesizliği reklamını aşağıda veya Youtube sayfasında izleyebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Güzel reklam yapmışlar,beğendim.
    Yalnız yazıda bir şeye takıldım.Normal siparişler birkaç ayda,özeller ise 3-5 ayda teslim ediliyor demişsin.İkisi de aynı anlama gelmiyor mu :)

    YanıtlaSil
  2. Normal siparişler stoktan gönderilen, aksesuar paketine sadık kalan siparişler. Onların gelmesi 1-2 ay sürüyormuş. Özel siparişler ise kişiye özel aksesuar listesine sahip, o yüzden sıfırdan üretiliyor. Bu durumda hazırdaki arabalar gönderilemiyor. Onların gelmesi ise 3 aydan daha uzun sürüyormuş. Bizim için bu süreler normal aslında, ama ABD otomobil firmalarının en fazla önem verdiği ülke olduğundan orada sipariş teslimi normalde bundan çok daha hızlı oluyor.

    YanıtlaSil