4 Nisan 2011 Pazartesi

Kredi kartı boyutlarında, ince cep ampulü

İşte karanlıktan korkanlar için cepte taşınabilir bir çözüm; kredi kartı boyutlarında, incecik, taşınabilir cep ampulü.
Aslına bakarsanız, aniden elektrik kesildiğinde hemen bulup kullanabileceğiniz, misafir gittiğiniz yerde çocuğunuz için gece lambası olarak kullanabileceğiniz, cüzdanda taşınabilen, kullanımı gayet kolay bir ampul, daha doğrusu ampul kılığına girmiş (sanıyorum LED) güzel bir ışık kaynağı.

Parlak bir fikir
Işık vermesi için sadece ampul kısmını yukarıya katlamanız yetiyor, tekrar indirdiğinizde de doğal olarak ışık kapanıyor. Boyutları ise kredi kartlarıyla aynı olmasına rağmen bir miktar daha kalın. Pil olarak ne kullandığı yazılmamış ama, tahminimce anakartların bios pillerinden olan CR2032 veya benzeri 3 voltluk düğme pillerden kullanılmış, eğer ki öyleyse pil bittiğinde bulması ve yenisi ile değiştirmesi de sorun olmayacaktır.

Bir olumlu tarafıda; ani elektrik kesintilerinde, derhal cüzdandan veya cepten çıkarıp ortamı aydınlatarak, Sherlock Holmes'a konu olacak hırsızlık veya cinayet olaylarını önleyebilecek olması. :)

Şaka bir yana, verdiği ışığın kuvveti konusunda çekincelerim olsa da, yine de işe yarayacağını düşünüyorum. Yurt dışı satış fiyatı 4,99 $.

3 yorum:

  1. Fikir güzel ama ben de pek ışık vereceğini sanmıyorum. Aslında yine ince bir dizaynla, tuş takımlarını aydınlatmak için kullanılan küçük ledlerden yapılmış olsa çok daha işe yarar olurmuş.

    YanıtlaSil
  2. Ben ampulün memleket yönetenini severim.

    YanıtlaSil
  3. Düşünen Adam;
    7 tane alev lazım onun için :P

    YanıtlaSil