1 Mart 2011 Salı

Şu anda yasaklanmış bir blogu okuyorsunuz

Belki duymuşsunuzdur, ama ben duymayanlar için söyleyeyim: bu blog dahil pek çok amatör bloga ev sahipliği yapan Blogger servisi mahkeme kararıyla Türkiye'den erişime kapatıldı. Eğer bu yazıyı okuyorsanız ya yasak kalkmıştır, ya da Youtube yasağı döneminden kalma özel DNS sunucuları sayesinde yasağı delmişsinizdir. Yasaklanma sebebi Lig TV'nin şikayeti. Bazı bloglarda Türkiye Süper Ligi (çok süperler ya, neyse...) maçlarının canlı video aktarımı sistemiyle ücretsiz gösterilmesi üzerine Lig TV mahkemeye başvurmuş. Mahkeme de "o blog, bu blog" demeden Blogger'ı komple yasaklamış. Özel DNS sunucuları sayesinde hala Blogger üzerindeki bloglara erişilebiliyor, mesela ben şu anda bu yazıyı özel DNS sunucusu üzerinden girerek yazıyorum, ama çoğu kullanıcı Blogger'a erişemeyecektir. Yasak kimin suçudur, kabahtli Lig TV mi, yoksa kararı veren mahkeme mi bilemiyorum. Bildiğim fena halde gıcık olduğumdur. Bunun suçlusu kimse Allah onu bildiği gibi yapsın. Benim ve benim gibi pek çok kişinin emek verdiği blogları bir çırpıda kapatıp bu kadar insanın nefretini kazanıyorlar. Umarım günü gelince kendilerine yatacak yer bulurlar. Bu yasakçı zihniyetten gına geldi artık. Sanki kendileri çok düzgünler de, başkaları hata yaptığında onları yasaklıyorlar. Sinirden sayfalarca yazabilirim, ama kısa kesmek istiyorum. Yasakları protesto ediyorum, yasaksız bir internet istiyorum. İyi akşamlar.

5 yorum:

  1. takma kafana;
    sen yazmaya devam et biz de okumaya devam edelim

    YanıtlaSil
  2. Dünyada savaş var, bu yüzden dünyayı kapatıyoruz, boşaltın...

    YanıtlaSil
  3. Sen bu tür konularla canını sıkma emre.Yazılarını okumak isteyen bir yolunu bulur yine girer.

    Bu gibi can sıkıcı durumlarla karşılaşmak istemiyorsan wordpress'e geçebilir yada alan adı ve hosting satın alarak kafan rahat bir şekilde okuyucularına ulaşabilirsin.

    Çok zor birşey değil ben yaptım oldu :)
    bakınız www.tamerakin.com

    YanıtlaSil
  4. takma kafana hocam bi çözümü vardır illaki.

    YanıtlaSil
  5. DepressiveGuN3 Mart 2011 04:45

    İşin kötü yanı ise özel DNS'ler ile girdiğimizden dolayı kapalı olan yaklaşık 9000 sitenin kapalı olduğunu fark etmiyor olmamız...

    YanıtlaSil