31 Mart 2011 Perşembe

iPad için bluetooth klavyeli çanta

iPad sevdalılarının en büyük isteğini karşılamak için tasarlanmış, iPad'i bir nevi  netbook'a dönüştüren, son zamanlarda gördüğüm en iyi iPad aparatlarından birisi, öyle bir aparat ki, iPad'i içerisine yerleştiriyorsunuz. Tamamiyle siyah, yumuşak sentetik deriden yapılmış bu aparat sayesinde, iPad sevdalıları, iPad'lerine iyiden iyiye aşık olacaklar diye düşünüyorum. ;)

Bu klavye sayesinde artık iPad kullanıcıları iPad'in yanında netbook veya dizüstü bilgisayar taşıma derdinden kurtulacaklar. Üstelik tek bir çevirme ile iPad normal kullanıma geçebiliyor. Yumuşak dış yüzeye sahip çanta, kolayca katlanıp, uç kısmındaki mıknatıs sayesinde çabucak ve sağlam bir biçimde kapanıyor, böylece hem ekran korunmuş oluyor hem de şık bir çanta taşımış oluyorsunuz. Tuşları tam boyda olan bu güzel bluetooth klavyeyi şarj etmek için kutudan çıkan usb kabloyu kullanmak gerekiyor. Tam dolu şarj durumunda iken 90 saat kesintisiz olarak çalışabiliyor. Bluetooth v2.0 destekli ürün, IOS 3.2 ve üzeri ile uyumlu. 


Klavyenin tuşlarının alt kısmında silikon kapaklar bulunuyor, bu sayede klavye hem kendisini sıvı dökülmelerine karşı koruyor hem de güzel bir dokunma geribildirimi veriyor. Klavye üzerinde nümerik tuş takımı (NumPad) yok fakat ihtiyaç duyulan neredeyse bütün fonksiyon tuşlarını koymayı unutmamışlar; Home, Ses kontrolleri, iPod kontrolü ve Arama tuşları bulunuyor.
Home tuşuna bir defa tıklayınca uygulamalarınıza (apps) kolayca ulaşabiliyor, iki defa tıklayınca iPad'inizi hemen bir mini iPod kontrolcüsüne dönüştürebiliyorsunuz.
Ses Kontrollerindeki Play tuşu ile, uygulamalarınızı kapatmadan çalma listenizi dinleyebiliyor, diğer ses kontrol tuşları ile de müziklerinizi ileri geri alabiliyor, sesi kısıp açabiliyor, durdurup devam ettirebiliyor, kapatabiliyorsunuz.
Arama tuşu ise, arama yapıyor. :)


iPad'inden ayrılamayan, fakat fiziksel klavye kullanma ihtiyacı olduğu için yanında netbook (netbookun Türkçe'si nedir bilemiyorum) veya dizüstü bilgisayar taşıyanlar için (veya bu ikisinden birini almaya niyetli olanlar için) biçilmiş kaftan, üstelik tam boy tuşlu bluetooth klavye olmasının yanında, bence çok şık bir taşıma çantası hatta güzel de bir aksesuar olmuş. Eğer ki öyle bir seçeneğim olsaydı editörün seçimi ödülünü verirdim gerçekten de.

İçerisinde iPad var iken ağırlığı yaklaşık 1.25 Kg olan bluetooth klavyeli çanta, 1.32 Kg'lık yeni 13" MacBook Air'den daha hafif.
Şu andaki yurtdışı satış fiyatları ise; 59,99$ ile 69,99$. arasında değişiyor.

2 yorum:

  1. Gayet güzelmiş, fiyatı da oldukça makul. O fiyata düz kılıf satıyorlar. Bu he deri görünümlü, hem de klavyeli.

    YanıtlaSil
  2. Dealextreme'de bu tarz baya ürün var ama kalitesine güvenemediğinden almaya çekiniyorum doğrusu.

    YanıtlaSil