6 Ocak 2011 Perşembe

Microsoft Surface 2 - Diğer adıyla Samsung SUR40

Samsung CES tüketici elektroniği fuarı dahilinde Microsoft ile ortak geliştirdiği SUR40 isimli yüzey bilgisayarını tanıttı. Bu bilgisayar Microsoft'un birkaç yıl önce tanıttığı Surface isimli bilgisayarın (aslında akıllı masa demek daha doğru olur) yenilenmiş hali.

SUR40 Microsoft'un Surface 2.0 arayüzünü kullanıyor. PixelSense teknolojisi sayesinde kameralara gerek kalmadan aynı anda 50 dokunuşu birden algılayabiliyor. Samsung yeterince geniş bir çalışma alanı sağlamak için bu üründe 40" (102cm) boyutunda, 1920x1080 piksel çözünürlükte bir ekran kullanmış. Ekrana zarar gelmesini önlemek için cep telefonlarından da tanıdığımız Gorilla Glass teknolojisine sahip bir cam kaplama tercih edilmiş. Donanım kısmında ise 2.9GHz hızında bir Athlon II X2 işlemci ve AMD Radeon HD 6700M ekran kartı uygun görülmüş. Surface 2.0 arayüzünün altında işletim sistemi olarak Windows 7 çalışıyor. Bu sayede SUR40 mevcut Windows yazılımlarıyla uyumlu olacak. Ayrıca, Surface arayüzüne özel yazılımlar geliştirilmesi için özel bir SDK (yazılım geliştirme kiti) hazırlanmış.

Önceki Microsoft Surface bilgisayarının aksine SUR40 duvara asılabiliyor, farklı aksesuarları sayesinde farklı şekillerde kullanılabiliyor. Ayrıca, önceki cihazın 12.500$ olan fiyatına karşılık SUR40'ın fiyatı 7.600$. Bir diğer yenilik te Windows Phone 7 kullanan akıllı telefonlarla etkileşime girebilme yeteneği. Görünen o ki, bu sefer sadece teknolojinin gösterilmesi amacıyla hazırlanmış uçuk bir ürün yerine bir çok sektörde kullanılabilecek versatil bir çözümle karşı karşıyayız. SUR40'ın farklı konfigürasyonlara sahip çeşitleri üretilirse, fiyatı da biraz aşağı çekilebilirse yüzey bilgisayarları oldukça cazip ürünler haline gelebilirler. Ürünün tanıtım videosu aşağıda. Eğer altta bir video göremiyorsanız şuraya tıklayabilirsiniz.

1 yorum: