26 Ekim 2010 Salı

Kişiye ilham gelsin yeter, gerisi kolay

New York'lu alternatif rock grubu Atomic Tom enstrumanlarından sıkılmış olsa gerek, gitarları ve bateriyi bırakıp müzik işini teknolojik yoldan halletmeye karar vermiş. Aşağıdaki videoda grup Take Me Out isimli şarkılarını New York metrosunda seslendiriyor. Üstelik, grup üyeleri enstruman yerine iPhone'larını kullanıyorlar. Telefonlara yüklenen yazılımlar sayesinde herkesin çaldığı enstruman cihazın dokunmatik ekranından kontrol ediliyor. Daha da ilginç olanı videonun da iPhone ile kaydedilmiş olması. Bu performans canlı ve habersiz kaydedilmiş. Oldukça ilginç, bu yüzden izlemekte fayda var. Şarkı fena değil ama benim için fazla yumuşak. Belki siz sevebilirsiniz. Eğer aşağıda birşey göremiyorsanız videoyu izlemek için şuraya tıklayabilirsiniz. Bu ilginç videoyu bana yollayan arkadaşım RayTracer'a teşekkür ediyorum. İyi seyirler, iyi dinlemeler.

3 yorum:

  1. Saygıdeğer düşünen adam;
    Grup üyeleri enstrümanları sıkıldığı için bırakıp ipod ya da iphone ile çalmıyorlar. Enstrümanları çalındığı için böyle bir yola sapmışlar. Videonun başında böyle diyor.

    YanıtlaSil
  2. @Muammery
    Dediğin doğru, videonun başında grubun enstrumanlarının çalındığı yazıyor, ama videoyla ilgili bulduğum sitelerde bunun sadece olaya hava katmak için yazıldığı, aslında grubun özellikle cep telefonlarıyla müzik yaptığı belirtiliyor. Zaten profesyonel bir grup birkaç enstrumana bağlı kalmaz. Bu performans her ne kadar halktan habersiz olarak gerçekleştirilmiş olsa da önceden planlanmış, kayıt için de 3 adet iPhone kullanılmış. Görüntüler farklı iPhone'lardan alınarak birleştirilmiş. Öyle "gitarlar çalındı, telefonla yola devam" durumu söz konusu değil yani. :)

    YanıtlaSil
  3. güzel bi ayfon reklamı olmuş bence

    YanıtlaSil