13 Ekim 2010 Çarşamba

Bugün dünya takım elbise giyme günü (günüymüş daha doğrusu)

How I Met Your Mother ('Annenizle nasıl tanıştım' şeklinde çevirebiliriz) dizisinin karakterlerinden Barney Stinson'ın şerefine 13 Ekim (yani bugün) "dünya takım elbise giyme günü" olarak belirlenmiş. Size şaka gibi gelebilir, ama 700.000'den fazla insan Facebook'ta açılan gruba kaydolmuş ve her yıl 13 Ekim'de gün boyunca takım elbise giymeye karar vermiş. Bununla ilgili bir site bile hazırlanmış, şuraya tıklayarak kendiniz görebilirsiniz. Eğer bu diziyi izlemeyen varsa konuyu biraz açıklayayım. Neil Patrick Harris'in canlandırdığı, How I Met Your Mother dizisinin en komik karakteri olan Barney Stinson tam bir kadın avcısı. Dünya üzerindeki tüm ülkelerin kadınlarıyla yatmak, akıl almaz oyunlar kullanarak kadınları yatağa götürmek, herkesten daha fazla sayıda kadınla yatmak gibi merakları var. Üstelik, tahmin ettiğiniz üzere her zaman takım elbise giyiyor. Öyle ki, takım elbiselerinden ayrıldığında krize girebiliyor. Çevresindeki herkese de sürekli takım elbise giymelerini öğütlüyor. Dünya takım elbise gününde yapılması gerekenler ise şunlarmış:
  • İşe giderken takım elbise giy.
  • Üniversiteye giderken takım elbise giy.
  • Hastaneye giderken takım elbise giy.
  • Okula giderken takım elbise giy.
  • Kendine bir takım elbise al.
  • Eğer takım elbise giymeyen birilerni görürsen onlara eve gidip takım elbiselerini giymelerini söyle, veya onları How I Met Your Mother izlemeye ikna et.
  • İçki içerken takım elbise giy.
  • Eğlenirken takım elbise giy.
Zor olsa da imkansız değil. Zaten bir kısmımız mecburiyetten dolayı işe giderken takım elbise giyiyor, gerisi de hallolur zaten. Barney Stinson'ın takım elbise sevgisiyle ilgili söylediği şarkının videosu aşağıda. Videoyu aşağıda izleyemeyenler buraya veya şuraya tıklayabilirler.

4 yorum:

  1. Ben zaten her daim takım elbise içerisindeyim. Barney elime su bile dökemez. :D

    YanıtlaSil
  2. Tarzlarımız pek benzemiyor demek ki. Ben bayramdan bayrama giyiyorum takımı. :)

    YanıtlaSil
  3. Benim giymem de tarzımdan kaynaklanmıyor zaten. Söke söke yani. :D

    YanıtlaSil
  4. Kravatı gevşetmeye izin varsa sorun olmaz. Eğer izin yoksa vay senin haline...

    YanıtlaSil