3 Eylül 2010 Cuma

Sürücüleri yavaşlatmanın en korkunç yolu

Kanada'nın Vancouver şehrinde sokakta hızlı giden sürücüleri yavaşlatmak için teknolojiye başvurulmuş. Preventable isimli güvenlik firmasının icadı olan bu sistem gizli projektörlerden yola topun peşinden koşan bir kız çocuğu görüntüsü yansıtıyor. Önünü açık zannedip gazlayan sürücüler de karşılarında birden küçük bir kız görünce aniden fren yapıyor, yavaşlıyor. Belki sürücüleri yavaşlatmak, yavaş sürmeye zorlamak için faydalı bir yöntem ancak insan psikolojisi için oldukça zararlı. Bana böyle bir numara yapsalar küfürlerim Kanada'yı sallar, ren geyikleri kaçışır, karlar uçuşur. Manyaklık parayla değil... Umarım bu uygulama yayılmaz. Bizim yeterince yola fırlayan çocuğumuz var, ilüzyonlara ihtiyacımız yok.

5 yorum:

  1. Gazete haberi:

    "Yolun ortasına fırlayan sanal veledi ezmemek için direksiyonu kırıp, alışveriş merkezini gezen çocukların arasına daldı: 12 ölü."

    YanıtlaSil
  2. Neyse ki sanal velede birşey olmamış dimi?

    YanıtlaSil
  3. ondan sonra her görüdüğünü sanal sanıp daha da gaza basanlara ne önlem alacaklarmış

    YanıtlaSil
  4. Oyunkolik, ebesininkini gördüğünde fazlasıyla gerçekle karşılaşır zaten.

    YanıtlaSil
  5. Bence yol kenarlarına 1 kilometre aralıklarla sanal kaza ortamları koysunlar. Bizim sürücü milleti bayılır böyle şeylere bakmaya. 200 kilometre hızla da gitse freni koyup yavaşlamdan edemez. :D

    YanıtlaSil