6 Eylül 2010 Pazartesi

Sizi gözetleyen şey bir robot yılan olabilir

Carnegie Mellon biyorobotik laboratuarındaki öğrenciler ilginç bir robot tasarlamışlar. Uncle Sam (Sam amca) isimli bu robot bir yılana benziyor. Sadece benzemekle de kalmıyor, yılan gibi ağaçlara, direklere tırmanabiliyor. Üstelik kafasındaki kamera sayesinde girilmesi (veya tırmanılması) zor yerlerden farkedilmeden görüntü alabiliyor. Tek kötü yanı kendi güç kaynağına sahip olmaması. Robot yılan gücünü arka tarafından (ne olduğunu biliyorum ama yazmıyorum) bağlanmış bir kablodan alıyor. Bence gayet güzel bir çalışma.

6 yorum:

  1. Çıka çıka bu mu çıkmış dehalarından? İnsan en azından sivrisinek falan yapar. Savaşta salarsın düşmanın üstüne vızzz vızz deyü saldırır.

    YanıtlaSil
  2. O vızz vızz deyü saldıran arı değilmiydi? Hem sivrisineğin robotu daha önce yapıldı. Yapanlar daha sonra acaip gıcık oldular vızıldayıp uçuşmasına, sineklikle münasip bir duvara eklediler robotik sineği...

    YanıtlaSil
  3. sivrisinek arı vs. yapılmadı mı sanıyorsunuz hepsi hazırdır adamların elinde. bunu yapan onu da yapar. ülkelerine karşı ciddi bir tehditte bunları kullanacaklardır.

    YanıtlaSil
  4. Bizim yılanlar bunu görse dakka durmaz ebesini beller. :D

    YanıtlaSil
  5. Bizim yılanlar buna "sevişmeye gelmiş turist" gözüyle bakar bence. :D

    YanıtlaSil
  6. Harika bir proje olmuş.

    YanıtlaSil