13 Eylül 2010 Pazartesi

Audi R4 dağlarda görüntülendi

Üstteki fotoğraf Alp dağlarında amatör bir fotoğrafçı tarafından çekilmiş. Görünen o ki Audi fuarlarda sergilediği R4 konsept otomobilini açık havaya çıkarmış. Oradaki adamların o rampalarla ne yaptıkları belli değil, ama aracın tırmanma kabiliyetini ölçüyor olabilirler. Bu arada, resimde görünmese de arabayı oraya bir helikopter indiriyor. R4 konsepti eğer seri üretime geçerse TT modelinin altında yeralacak. Bir Audi meraklısı olarak bu haberi çok heyecan verici buldum.

Hazır Audi demişken, ilginç bir bilgiyi de paylaşmak isterim. Audi elektrikli spor otomobillerine e-tron diyor. Bir otomobil dergisi yazarı tesadüfen bu ismi fransızca sözlükte aratmış, sonuç ise oldukça şaşırtıcıymış. E-tron, étron şeklinde yazıldığında fransızcada dışkı (kaka da diyebiliriz) anlamına geliyormuş. Fena bir tesadüf, keşke Audi yetkilileri bu ismi kullanmadan önce sözlüklerde ufak bir arama yapsalardı. Neyse ki e-tron modellerin kalıcı ismi değil, sadece konsept ismi. Kalıcı isimleri piyasaya çıktıklarında belli olacak.

2 yorum:

  1. Elin Almanı böyle işte... Adamlar arabalarını hizmete sürmeden önce götürüp piknik yaptırıyor; kafasını dağıtıyor; rahatlatıyor.

    Biz olsak pavyona falan götürür, sarhoş ederdik. :D

    Bu arada, yaptıkları test, tipik Audi testi olan kayak rampası testi galiba. Bjørn Einar'ın dünya rekoru olan 239 metreyi geçebilirler mi ki?

    YanıtlaSil
  2. Kayap rampası nedir ki? Ver cezeryeyi, ver cevizli sucuğu, ondan sonra gör performansı... Düz duvara bile tırmanır da rekortmen tırmanıcılar şaşıp kalır.

    YanıtlaSil