13 Eylül 2010 Pazartesi

Antika robot - hem de buharlı

Üstte (ve altta) gördüğünüz paslı ve köşeli şey aslında bir robot. Bilimkurgu, bilgisayar oyunları veya çizgi filmlerle ilgilenenlere bu robotun şekli pek te garip gelmeyecektir. Bu bir "mech walker" ve tamamen buharla çalışıyor. Daha doğrusu buharla çalışır gibi yapıyor, ama çalışmıyor. Philip Valdez isimli tasarımcı bu ilginç şeyi tamamen kağıt kullanarak yapmış. Üstelik, değişik bir teknik kullanarak kağıdı hiçbir destek malzemesi kullanmadan birarada tutmayı başarmış. Resimlerde dev gibi görünüyor ama aslında sadece 27cm büyüklüğünde. Küçük boyuna ve alışılmışın dışında malzemesine rağmen detaylara gösterilen özen hayranlık uyandırıcı... Buhar mekanizmasının sübaplarından öndeki makineli tüfeğe kadar tüm ayrıntılar sanki gerçekten çalışacakmış gibi itinayla yapılmış. Hiçbir işe yaramasa bile çok başarılı bir proje olmuş. Philip Valdez'i tebrik ediyorum.

4 yorum:

  1. (Biraz daha büyük yapılması kaydıyla) Muhteşem bir alet. Yürüyen fıçı bira makinesi; üstelik de soğutuculu. Mangal partileri için birebir.

    Arkadaşın adını da şerbet koyduk mu tamam olur.

    "Şerbet! Mangal başındakilere bir servis yap da gel bakalım seni gidi köpeoğluköpe"

    YanıtlaSil
  2. Mangalakon örgütüne alalım böyle birşey. Örgüt envanterine kaydederiz. Kullanılmadığı zamanlarda da uygun biryere gömeriz. Nasıl fikir?

    YanıtlaSil
  3. Teamüllere göre gömülmesi gerekir zaten. Gömülmezse, otomatik olarak envanterden düşer.

    YanıtlaSil
  4. Çok derine gömmeyelim, sonra çıkarması zor olur. Biz de sık sık mangal eylemleri yapacağımız için zırt pırt kazmak çok uğraştırır.

    YanıtlaSil