11 Ağustos 2010 Çarşamba

Kullandığı telefon kişiyi çekici yapar mı?

Sevgili bulma sitesi OK Cupid'e göre yapar. Sitenin yaptığı araştırmaya göre iPhone kullanıcıları Blackberry ve Android kullanıcılarından daha fazla kişiyle sevişiyormuş. Yandaki grafikte de kişilerin 30 yaşına gelene kadar birlikte oldukları partner sayısının ortalaması görülüyor. Az buz fark ta yok hani, iPhone kullanan kızlar Android telefonu kullanan kızlardan iki kat daha fazla kişiyle birlikte oluyormuş. Kız arkadaşına iPhone hediye etmek isteyenler biraz daha düşünmeli sanırım... Peki bu farkı yaratan ne? iPhone kişileri daha mı çekici yapıyor, yoksa çekici kişiler mi iPhone tercih ediyor? Herkesin cevabı farklı olacaktır. Tahminimce iPhone fanatikleri taptıkları telefonun insanları daha çekici yaptığını söyleyeceklerdir. Güzel de, diğer markaların da çok şık modelleri var, ama onlar böyle bir etki yaratmıyor... Bence durum çok daha farklı.

iPhone çok güzel bir telefon, teknolojik açıdan gerçekten çoğu rakibine göre üstün, ama onun satın alınmasının asıl sebebi markasının Apple olması. Marka bağımlılığı ve cihazın moda olması satış rakamlarını katlıyor. Haliyle, iPhone alan marka bağımlılarının diğer eşyaları da markalı, havalı oluyor. Android işletim sistemli bir telefonu üstüne başına bakmayan birisi satın alabilir, çünkü telefonun teknolojik özelliklerini beğenmiştir. Diğer tarafta, iPhone'un müşterileri genelde üstüne başına daha fazla dikkat eden, pahalı markaları tercih eden kişiler oluyor. Haliyle, bu tip kişiler karşı cins için daha çekici oluyor. Kısacası, mesele bir telefonun kişiyi çekici kılması değil, kişilerin kendilerine göre telefon satın alması. Ben de bu konuda okuyucularım arasında bir anket yapayım bari... Sizce bu sorunun cevabı ne? Birkaç satır da olsa görüşlerinizi bilmek isterim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

7 yorum:

  1. "iPhone kullanan kızlar Android telefonu kullanan kızlardan iki kat daha fazla kişiyle birlikte oluyormuş"

    Tamam işte. Bu istatistiksel verinin kaynağı taa ilk insana kadar gidiyor. Adem'e elmayı Havva yedirmemiş miydi? Ne kadar elma, o kadar ısırık. :)

    YanıtlaSil
  2. Bak ben hiç böyle düşünmemiştim. Demek ki olay tamamen ısırılmış elmada bitiyor...

    YanıtlaSil
  3. Ülkemiz için düşünürsek, kızların erkek bulmaları için iPhone sahibi olmalarına gerek yok. Sokağa çıksalar peşlerine bir alay erkek düşüyor zaten. :) Abazanistanya mübarek.

    YanıtlaSil
  4. E nüfus eşit değil mi? Hatta galiba kadın sayısı erkek sayısından fazlaydı. Nerede bu ablalar?

    YanıtlaSil
  5. Nerede olacaklar, FBB üyesi olmayan erkek bulmaya gitmişlerdir. :D

    YanıtlaSil
  6. Bu haberden sonra OKCupid hesabı alasım geldi. Yoksa sitenin taktiği mi bu? Haberin asıl amacı bu mu?

    YanıtlaSil
  7. En güzeli bir cepte iPhone, bir cepte BlackBerry taşımak. Çantada da bir Android tablet varsa olay bitmiştir. Zaten bu kadar cihazı üzerinde taşıyan adam altına da güzel bir araba çeker, OKCupid filan gikaye olur o zaman...

    YanıtlaSil