11 Ağustos 2010 Çarşamba

Gelmiş geçmiş en güzel Renault: DeZir

Uçuk görünümlü konsept arabalar pek ilgimi çekmez, çoğu zaman yola çıkabilecek gerçek bir araca dönüşemezler. Bu sefer durum biraz farklı, çünkü üstteki resimde gördüğünüz araba Paris sokaklarında turlarken fotoğraflanmış. Bu kırmızı canavarın ismi DeZir. Özelliği, şık, havalı ve tasarruflu olması. Tasarruflu diyorum, çünkü DeZir bir elektrikli araba. Renault'nun yeni başkan yardımcısı Laurens van der Acker'in ilk tasarımı olan bu konsept araç içten yanmalı bir motor bulundurmuyor, sadece elektrik motorundan elde ettiği güçle hareket ediyor. Teknik detayları henüz belli değil, ama görünümünden hızlı bir araç olacağı kesin. Piyasaya ne zaman çıkacağı belli değil. Renault elektrikli otomobil konusunda bu arabayı sokağa çıkaracak kadar ilerlediyse yakın zamanda Tesla'ya Fransız bir rakip geleceğini söylemek pek yanlış olmaz.

5 yorum:

  1. Baldır ve pazılar iyi ama karın kasları zayıf kalmış biraz. :P

    YanıtlaSil
  2. Kapı kolu nerede, arabaya nasıl binilir, onu çözemedim ben henüz. Güzel göründü gözüme, ama şehir içinde ne kadar kullanışlı olur bilemem.

    YanıtlaSil
  3. Arabayı değil de, arkadaş koşuşturan hatunları daha bir sevdim sanki. :)

    YanıtlaSil
  4. "arkadaş" ın "ş"si fazla oldu. :)

    YanıtlaSil
  5. Bu arabayla o arkada koşturan hatunlardan bir sürü bulunabiliyor. Yumurta almak yerine tavuk almak gibi birşey yani...

    YanıtlaSil