27 Temmuz 2010 Salı

Açık kaynak favorilerim güncellendi: Pidgin 2.7.2 ve VLC Player 1.1.1

Açık kaynaklı ve hafif yazılımları sevdiğimi sık sık söylerim. En sevdiklerimden ikisi de Pidgin ve VLC Player'dır. Bu iki yazılım da geçtiğimiz günlerde güncellendi. Pidgin'in 2.7.2 numaralı yeni sürümü sadece küçük düzeltmeler getiriyor. Zaten küçük bir kurulum dosyası olduğu için düzeltmeler küçük te olsa indirmek lazım. Yeni sürümü şuradan indirebilirsiniz.

VLC Player güncellemesi ise daha fazla değişiklik içeriyor. Sürüm numarası 1.1.1 olmuş. En büyük yenilik ATI işlemcili ekran kartları için donanımsal hızlandırma. Böylece sistem için yorucu olabilen HD videoları izlerken ekran kartı yükün bir kısmını sırtlayabiliyor, işlemci kullanımı düşürülebiliyor. Önceki sürüm sadece Nvidia destekliydi, yeni sürümle ATI ekran kartları da bu özellikten faydalanabilecek. Bunun haricinde stabilite konusunda düzeltmeler yapılmış. Görüntü kalitesiyle ilgili birkaç düzeltme de güncellemeye eklenmiş. Yeni sürümü indirmek için şuraya tıklayabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Hayırlı yazılımcılardan hayır duamızı eksik etmeyelim.Biz bunu yazıyoruz ve karşılığında kullanıcıdan bir ücret talep etmiyoruz diyen yazılımcılar olmasa.Firefox,pidgin,gom player,vlc player ve hatta bazı kullanıcıların iddia etti üzere 'MSN' ücretli olsaydı ne yapardık:)yada zamanında ICQ yada IRC programları.Online oyunların en çok oynananları.Hatta ya aramalar ücretli olsaydı Google da(bununla ilgili de bir mail :) geldi).
    Bu yüzden Allah razı olsun Allah ne muratları varsa versin açık kaynak yazanların.

    YanıtlaSil
  2. VLC'ye geçtim geçeceğim. Altyazıları görüntü çerçevesinin dışına almalarını bekliyorum.

    DXVA konusunda biraz daha çalışmaları lazım. Ondan sonra ne kodek sorunu kalacak, ne de açılmayan dosya sorunu.

    YanıtlaSil
  3. VLC bana codec denen şeyleri unutturan yazılımdır. Hem beleş, hem güzel. Daha ne olsun ki...

    YanıtlaSil