26 Haziran 2009 Cuma

Bu aralar ölen ölene


Moonwalker babasız kaldı. Charlie kendisine yeni bir melek aramak zorunda. Evet, pop müziğin beyaz kralı Michael Jackson ve 70lerin sarışın bombası Farrah Fawcett öldü. Yeni nesil okuyucularım belki benim ve nesildaşlarımın hissettiklerini garipseyebilirler. Onlar için Michael Jackson eskilerin sevdiği, nostalji takılmak istendiğinde birkaç şarkısı dinlenecek rengi belirsiz bir adam. Bizim için ise Michael Jackson şu anda emsali bulunmayan bir yıldız. Kaç kişinin her albümü çok 1 numara olur? Siz hiç bir şarkının 37 hafta kesintisiz 1 numarada kaldığını gördünüz mü? Michael Jackson bunları başarmıştı. Hem de öyle adam yokluğunda değil, sanat dünyasının bugünkü kadar hareketli olduğu bir dönemde. Michael Jackson şarkılarını herkes severdi, death metal dinleyen de severdi, jazz dinleyen de. Daha sonra beyazlamaya kafayı taktı ve kendisini bitirdi. Yanlış kararlar en güçlünün bile sonunu getirebiliyor.

Bir diğer üzücü ölüm haberi de bugünkü gazetelerde yazıyor. Charlie'nin sarışın meleği, bir dönem erkeğinin gönlünde taht kuran Farrah Fawcett ölmüş. Yeni nesil onu pek tanımaz ama tv izleyen amca ve yeğenleri arasında geçen şu diyaloğu belki hatırlar:
-Amca sen en çok hangisini beğeniyorsun?
-Üçü de beş para etmez.
-Ne? Farrah'ı da mı beğenmiyorsun?
-Farrah hangisi?
-Şu sarışın olan... Of yavrum be...
-Hani şu dişlek olan mı?
İşte böyleydi o dialog. İşte orada sözü geçen Farrah ölmüş. tabii ki ölümün önüne geçilmez ancak genç yaşta öldüğünü düşünüyorum. Yeni nesil onları tanımasa da onlar bir dönem gençliği için çok şey ifade ediyorlardı. Ben yeni sanatçılarda onlarda ve nesildaşlarında gördüğüm yıldız ışığını göremiyorum. Cameron Diaz bana Farrah Fawcett kadar seksi gelmiyor, zenci hiphop şarkıcılarının hiçbiri bana Michael Jackson kadar keyif vermiyor. Hayatlarının son dönemlerinde popülaritelerini yitirseler de bu isimlerin saygıyla anılmaları gerektiğini düşünüyorum.

3 yorum:

  1. micheal jackson ölmedi yüreğimde yaşıyor
    uygarlık savaşında bayrağı.....

    öncelikle farrah teyze nin bacağındaki imza değişik durmuş.farrah fawcett ile ilgili hiç bir spekülasyon rivayet olmayacak.kadıncağız sessizce gitti.ama micheal jackson ın rivayetleri bitmeyecek.o ölmedi.bir yere taşındı.saklanıyor.öldü diye gösterdikleri balmumu heykel vs vs.borçlarını ödemek için öldü.aslında insana mantıksız gelmiyor da değil.ben şu an micheal jackson ı bir yerde görsem tanımam.yüzü kaç kere şekil değişirdi.komple yüz transplantasyonu bile yaptırabilir.velhasıl ölmüş olsa da olmasa da artık gösteri ve müzik dünyasında yeni albümleriyle yer alamayacak.yada ölmeden önceki kayıtları diye bir kaç albüm çıkartır belki.albüm kapaklarında da ölmediğine dair ufak şifreler bırakır.paranoya böyle bişey demek ki:).....

    YanıtlaSil
  2. Karakter limitine takıldığımda dolayı parça parça yorum yazıyorum.

    Evet micheal jackson sürekli müziğe yenilikler getirdi.Bunu kabul etmeyen taş kesilir bence.şarkılarını dikkatlice dinlediğinizde bu sözümü daha iyi anlayacaksınız.çok ciddi bir orkestral altyapı bulunmakta.klavyecisinden davulcusuna gitaristine kadar bütün grup üyeleri en iyi şartlarda çalışma imkanına sahip oldular.belki onlar için müstakil stüdyo bile açmıştır.halen daha "Beat It" şarkısının ruhunu yakalayamamış pek çok hardrock ve heavy metal şarkıları piyasada boy göstermektedir.görsellik olarak baktığımızda da amerika için hollywood neyse müzik için de micheal jackson o dur.

    YanıtlaSil
  3. İbrahim EKŞİ

    Ewet gerçekten çok üzücü iki olay peş peşe geldi yıkıldım,perişan oldum,hayata küstüm, derin kederlere gark oldum, duygu hezeyanlarından keder anaforlarına oradanda üzüntü tornadolarına savruldum tam kurtuldum derken birde baktımki karamsarlık girdabında batıyorum sonradan aklıma bir fıkra geldi gülmekten yerlere yattım kendime geldim. Tabi herşeye kötü tarafından bakmamak lazım yazındada belirttiğin gibi Moonwalker babasız kalmış olabilir ama sonuç itibariyle annaesi allaha şükür hayatta, Moonwalker'da biraz polyanacılık oynasın öksüz ve yetim kalmadığına şükretsin. Bunu kendisinede söyledim aldım Moonwalker'ı karşıma oğlum biliyorum zor bir dönem geçiriyorsun babanı kaybettin ama haline şükret, Şunu unutma evlat "aza tamah etmeyen çoğu bulamaz" dedim ve bu söz Moonwalker'da şok etkisi yarattı ve hayat felsefesi değişti. Bu gün Moonwalker bir köprü altında karton kutuda yaşayıp köpek öldüren içen bir şarapçı değilse bunda en büyük pay benim veciz sözlerimdedir bunuda belirtmek isterim. Gelelim Farrah Fawcett'a Bu konuda çok önemli bir noktaya parmak basmak istiyorum "Erken teşhis hayat kurtarır" diyebilirsinizki "ne alaka yaw" ama yukardaki resme bir bakın ölümünden kaç yıl önce çekilmiş bir fotoğraf. Fotoğrafa alıcı bir gözle bakıldığı zaman Farrah Fawcett'ın gögüslerinde 2 adet kist oluşumu göze çarpmaktadır. Eğer bunlar erken teşhis edilseydi ne bileyim belki başka bir şeyler olabilirdi?
    Sonuç olarak pop müziğin kralı Michael Jackson'ın ve Charlie'nin melekleri dizisiyle tüm dünyanın kalbine taht kurmuş olan Farrah Fawcett'ın toprağı bol olsun diyoruz.

    Bir MSDOSt...

    YanıtlaSil