8 Ekim 2012 Pazartesi

Apple kendini bozuyor gibi - iPad ailesi kalabalıklaşıyor

Apple mobil cihazlar konusunda katı bir politikaya sahiptir: Her segmentte sadece tek bir ürünü bulunur. Küçüğü, büyüğü, hızlısı, yavaşı filan olmaz. Kapasiteleri ve bağlantı seçenekleri farklı olan birkaç seçenek bulunsa da bunlar aslında aynı aletin versiyonlarıdır. iPhone bu yüzden senelerce Apple'ın tek telefonu oldu. Herkes iPad'in biraz daha küçük versiyonu çıkacağını düşünürken Steve Jobs bunun saçma bir fikir olacağını söyleyerek dedikoduları susturdu. Tabi bunlar hep Steve Jobs'ın şirketin başında olduğu dönemde kaldı. Artık Apple'ı Tim Cook yönetiyor ve onun Steve Jobs gibi katı kuralları yok.

Yukarıda fotoğrafını gördüğünüz şey, daha doğrusu "fotoğrafı olduğunuz sandığımız" şey bir iPad Mini. Steve Jobs'ın tamamen saçma bulduğu cihaz yani. 7.9" büyüklüğünde bir ekrana ve iPad 2 ile aşağı yukarı aynı özelliklere sahip olacağı söyleniyor. Bazı Çinli üreticiler Apple'ın kendilerinden iPad Mini için ekran ve kasa siparişi verdiğini söylüyorlar. Dedikoduların kaynağı da bu zaten. Birkaç yıl önce olsa bunlara inanmazdık, ama Tim Cook'un Apple'ı yeni ürünleri gizlemekte pek başarılı değil. Bu yüzden iPad Mini gerçekten gelebilir, hatta aynen bu çizimdeki gibi birşey de olabilir. Açık mavi rengi sevmediyseniz üzülmeyin, iPad Mini'nin farklı renk seçenekleri de olacak. Ne zaman piyasaya çıkacağı kesin değil, hatta piyasaya çıkıp çıkmayacağı bile tam olarak bilinmiyor, ama Apple küçük tablet piyasasını Google, Samsung ve Amazon'un ellerine bırakmak istemeyecektir. Bu yüzden bu cihaz çok yakında piyasaya çıkabilir.

Bir diğer henüz piyasaya çıkmamış iPad çeşidi ise "yenilenmiş Yeni iPad". Şöyle ki, Yeni iPad zaten bir süredir piyasada. Satışları da fena gitmiyor, ama Apple'ın tamamen yenilenmiş modeli beklemeden Yeni iPad'e biraz makyaj yapacağı söyleniyor. Bu dedikoduların kaynağı bir uygulama geliştiricisi. Bu geliştirici uygulamasının istatistiklerine bakarken bugüne kadar görülmemiş tipte bir iPad'in koduyla karşılaşmış. Şu anda 3.1, 3.2 ve 3.3 kodlu iPad'ler mevcut. Bu yeni cihazın kod numarası ise 3.6, yani öncekilerden tamamen farklı bir model. Uygulama istatistiklerinde bu cihazın iPhone 5'te de kullanılan A6 işlemcisini kullandığı göze çarpıyormuş. Bazı teknoloji yazarları Apple'ın daha güçlü A6 işlemcisine ve iPhone 5'le tanıtılan yeni şarj bağlantısına sahip bir "Yeni iPad" geliştiriyor olabileceğini söylüyorlar. Normalde Apple iPad'i senede bir yeniler, ama bu hafif güncellenmiş model için fazla bekleyeceğini sanmıyorum. Eğer söylentiler gerçekse Apple bu yeni iPad'i (bazı kaynaklarda ismi iPad 3S olarak geçiyor) fazla gecikmeden piyasaya sürecektir. İki cihaz için de kesin piyasaya çıkış tarihleri belli olmasa da birkaç ay içerisinde tanıtılmaları mümkün.

1 yorum:

  1. arkadaşlar afedersiniz ama bu Tim Cook apple ın bokunu çıkarttı resmen samsung yolunda ilerliyo her bir versiyona ufak görünüm ve donanım değişiklikleri ile yeni model çıkartıyor Steve jops olsaydı bu böyle olmazdı

    YanıtlaSil