8 Kasım 2010 Pazartesi

En ideal elektrikli otomobil bu mu?

Yukarıdaki renkli ve garip şekilli şey Japon mucit Hiroshi Shimizu'nun elektrikli otomobil konsepti Eliica. Göründüğü üzere 8 tekerleği var ve her tekerlek kendi bağımsız elektrik motoruna sahip. Garip şekli sizi kandırmasın, bu acaip araba 100 km/s hıza 4 saniyede ulaşıyor ve 300 km/s hız yapabiliyor. Kişisel bir tasarım gibi durmasına rağmen 5 milyon dolarlık bir bütçeyle geliştirilmiş ve Mitsubishi ve Isuzu dahil 30 Japon otomobil üreticisi bu projeye ortak olmuş. Hiroshi Shimizu bir sonraki tasarımının 4 tekerlekli olacağını ve Eliica ile benzer performansa sahip olacağını iddia ediyor. Aküler tam doldurulduktan sonra arabanın menzili de 300 km olacakmış. Seri üretime geçip geçmeyeceği belli değil, ama umarım tasarımı konusunda bazı değişiklikler yaparlar. Bir Ferrari kadar hızlı da olsa böyle bir aletle etrafta dolaşmayı kimse istemez.

6 yorum:

  1. Niye ki? Ben şahsen böyle bir aletle şehirde turlamayı isterim. Kimsede olmayan farklı birşey. Kötü de durmuyo. Citröen'i andırıyo arka kısım.

    YanıtlaSil
  2. Da niye 8 teker? Ordu mu kullanacakmış bunu?

    YanıtlaSil
  3. @RayTracer
    İlk görenler çok ilgi gösterebilir, ama yine de şık durmadığını düşünüyorum. Yan tarafları da Mercedes CLS'den arak gibi. :)

    @Sirke
    4'ü asıl, 4'ü yedek sanırım. Güvenilirliğe çok önem veriyor bu Japonlar.

    YanıtlaSil
  4. Elektrikli araçlarda tork değerlerinin çok yüksek olduğunu okumuştum.Yokuş veya düz yol pek farketmediğini okumuştum.Tipi pek önemli değil yakında kasayı standart olanlara göre değiştirirler yanımızdan geçse farkına varmayız

    Not:Bu arada sayfayı kaydırırken sörf dalgaları gibi dalgalar oluşuyor.Sanıyorum ajax marifeti bu yoğunluk

    YanıtlaSil
  5. Limuzine benzer bir tasarımı var.
    O amaçla kullanılırsa güzel olabileceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. dalga geçmeyin çarpar sizi valla :D

    YanıtlaSil