7 Ağustos 2010 Cumartesi

Herşeyin küçüğü şirin oluyor, muharebe topunun da...



İnce işçilikte becerikli birileri evde amatör atışlar için minyatür bir muharebe topu yapmış. Hem de ciddi ciddi ateş ediyor! Barut ve küçük bilyelerle doldurulan top hedeflerine ufak delikler açıyor. Adam üşenmemiş, bir de topun değişik cisimleri nasıl deldiğini (veya parçaladığını) gösteren videolar hazırlamış. Özellikle ikinci videodaki tüplü monitöre ateş etme sahnesi oldukça ilginç. Küçük top boyundan beklenmeyecek hassasiyette ve güçte atışlar yapıyor. Fatih Sultan Mehmet'in Macar top ustası Urban'a döktürdüğü toplar kadar heybetli olmasa da boyuna göre oldukça başarılı. Evde böyle birşeyle ateş etmek pek mantıklı olmayabilir, ama videoları oldukça eğlenceli.

4 yorum:

  1. - Top taşıma ruhsatınız var mı beyefendi?
    - Buyrun memur bey; savaş bakanlığından onaylı.

    YanıtlaSil
  2. Top taşıma ruhsatını sanki toplu taşıma ruhsatı gibi okudum bir an. Şaka yapıyoruz ama bu top adam da öldürür. Sakıncalı yani. Şimdi bunu bir köşeye gömsen, sonra bir davaya kanıt ararken bulup çıkarsalar, bununla darbe yapılacağını iddia etseler... Olur mu? Olur!

    YanıtlaSil
  3. Son Dakika!
    Emniyetin gömdüğü; öhm pardon! kazı yaptığı yerde, terör örgütüne ait cehennem topu bulundu. Yapılan incelemede, topun seri numarasının, Mangalakon terör örgütünün eylem yapmakta kullandığı Uzi marka suikast şişleriyle aynı seriden olduğu anlaşıldı.

    YanıtlaSil
  4. Cehennem topları böyleyse cehennem baya eğlenceli bir yer olmalı. Hem Mangalakon terör örgütünün şişlerinin seri numaralarını siliyoruz biz. Koskoca ötgüt, neme lazım, yakalanırız filan...

    YanıtlaSil