6 Ağustos 2010 Cuma

Elinden her iş gelen mouse: Canon X Mark I

Bu üstte gördüğünüz cici alet bir fare. Ancak bu fare kendisini öyle iyi yetiştirmiş ki onu sadece fare olarak tanımlarsak Canon X Mark I'e haksızlık etmiş oluruz. Bu becerikli fare imleci yönetmek haricinde hesap makinesi ve numerik tuş takımı olarka ta görev yapıyor. Bilgisayara Bluetooth üzerinden bağlanan fare 1200dpi çözünürlükte çalışabilen bir lazer algılayıcıya sahip. Malzeme ve işçilik kalitesi tüm Canon ürünlerinde gördüğümüz gibi üst seviyede. Tüm kullanıcıları mutlu etmek isteyen Canon X Mark I bunun için hem PC hem Apple desteği veriyor. ABD'de 63$, Avrupa ülkelerinde ise 49€ fiyatla satılacak. Tasarım oldukça şık. Benim tek gördüğüm kusur, sabit durma sıkıntısı. Fareler rahat hareket etsinler diye altlarında kaygan yüzeylere sahip olurlar. Hesap makinesi ve numerik tuş takımı ise sabit dururken kullanılacak şeyler. Hızlı hızlı tuşlara basarken sağa sola kaçan bir hesap makinesini veya tuş takımını kullanmak zor olur. Belki Canon bunun da bir çaresini bulmuştur. Bunu Kasım ayında, X Mark I piyasaya çıktığında göreceğiz.

2 yorum:

  1. Tam bizim bakkala göreymiş. İki tane ekmekle, 250 gram peynirin fiyatını toplamak için hesap makinesi kullanan adam, internetten bankacılık işlemi yapıyor. Bundan alırsa çok faydalı olur.

    YanıtlaSil
  2. Ezme adamcağızı. Belki de modern matematik kullanarak hesaplıyordur toplam fiyatı. Peynirin türevini alıyordur filan... Ayrıca internetten bankacılık işlemi yapmak çok kolay, çünkü bankaların siteleri aptallara göre tasarlanıyor. Sıkıysa girsin bir kamu kurumunun sitesine, orada bir işlem yapsın. Sherlock Holmes gelse çözemez kamu sitelerinin karmaşıklığını.

    YanıtlaSil