12 Ağustos 2009 Çarşamba

Teknoloji de suç oldu

Ben kendim henüz tanışmadım, ama babamın sık sık gittiği bir diş hekimi var. İsmi İlker Erdoğan plan bu şahıs, kendi branşında oldukça yetenekli ve bilgili. Bunun yanında girişken birisi, yeni teknolojileri seviyor. Muhtelif diş ameliyatları için yurt dışından bazı makineler ithal etmiş, diğer diş hekimlerinin birkaç saatte yaptığı işi 10 dakikada hallediyor. Herkes için iyi yani. Gelgelelim bunun iyi olmadığını söyleyenler var. Bu yenilikçi doktoru rekabet kurumuna "haksız rekabet" suçlamasıyla şikayet etmiş rakip diş hekimleri. Sebep, onlarda olmayan makinenin İlker Erdoğan'da olması ve hastaların onu tercih etmesiymiş.

Şimdi siz "ne var bunda saçma bir dava işte biraz uğraşır sonra kurtarır" diyebilirsiniz. Elbet kurtarır ama benim üzüldüğüm o değil. Bu davayı açan eğitimsiz, kültürsüz, düşünemeyen insanlar değil. Her biri senelerce okumuş diş hekimleri. Toplumun en üst seviyelerinde bulunan insanlar. Bir insan azıcık düşünebilse bunun çok sığ bir fikir olduğunu görür. Eğer kimse yeni teknoloji getirip kullanmazsa nasıl gelecek bu teknolojiler memleketimize? Eşitlik olsun diye herkesin aynı anda satın almasını mı beklemek lazım? Dişlerimizi emanet ettiğimiz insanlar bu kadar gerizekalı mı?

Bu soruları hiç sormamayı istiyor gönül, ama sorduruyorlar maalesef. Bir çocuğun bile akıl yürütüp saçma olduğunu anlayacağı savları savunup kendilerini rezil ediyorlar. Bu kafaya sahip olanlar etrafta dolandıkça biz hep 2 ileri 1 geri gideriz. Herhalde Edison ampulü icat ettiğinde de haksız rekabet diye şikayet etmişlerdir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder