6 Şubat 2013 Çarşamba

Citroen DSX - Fransa'nın ilk "premium" arazi aracı

Fransız otomobil üreticisi Citroen geçtiğimiz yıllarda DS serisiyle premium segmente hafiften girmeye başlamıştı. DS modellerinin sayısı arttı, kullanıcılar da bu arabaları çok sevdi. Bunun üzerine Citroen DS grubundaki model sayısını arttırma kararı aldı. Citroen yetkililerine göre Fransız üretici DS serisine 2014 yılına kadar üç yeni model ekleyecek. Bu modellerden ilki de orta sınıf arazi aracı DSX olacak. Crossover veya SUV olarak da nitelendirebileceğimiz DSX şu anda satılmakta olan C4 Aircross'un biraz daha kaslı, kaliteli ve konforlu versiyonu olacak. Üstteki resim sadece temsili bir "rendering", aracın kendisi bu resimdeki gibi gözükmeyebilir. Bu yüzden resme bakıp heyecanlanmayın derim.

Çin'de üretileceği belirtilen DSX tıpkı Peugeot 4008 ve Citroen C4 Aircross gibi Mitsubishi'nin ASX platformunu kullanacak. PSA grubu bu araçla BMW X3 ve Audi Q5 gibi rakiplere meydan okumaya hazırlanıyor. Gerçi ASX platformunun büyüklüğünü hesaba katarsak BMW X1 ve Audi Q3 ile rekabet etmesi daha mantıklı olabilir. Citroen DSX'te PSA grubunun yeni geliştirdiği modüler EMP2 platformunun kullanılmayacak olması ise biraz düşündürücü. Modüler olduğu için SUV platformu olarak da kullanılabilen EMP2 aslında bu araç için biçilmiş kaftan gibiydi. PSA grubunun eski teknolojiye olan bu merakının sebebini anlamak gerçekten güç. Tıpkı diğer DS grubu araçları gibi DSX de Citroen'in standart modellerine göre daha konforlu olacak, daha kaliteli malzemelerle üretilecek. Motor ve şanzıman seçeneklerinden bahsedilmemiş, ama C4 Aircross'tan pek de farklı olmayacaktır. Citroen DSX'in 2013 sonunda veya 2014 başında bayilerde yerini alması bekleniyor.

1 yorum:

  1. HARİKA BİR SUV ÖZELLİKLE HİBRİT MODELİ SÜPER
    ÇEVRECİ EKONOMİK KALİTELİ GÖRÜNTÜSÜ VAR. ÜLKEMİZE NE ZAMAN GELİR ACABA? ÇOK MERAK EDİYORUM. SABIRSIZLIKLA GELMESİNİ BEKLEYECEĞİM.

    YanıtlaSil