7 Şubat 2013 Perşembe

BMW 3 serisi GT tanıtıldı

Alman otomobil üreticisi BMW popüler 3 serisinin notchback kasalı versiyonunu tanıttı. Gran Turismo (kısaca GT) olarak anılan bu model piyasada pek fazla rastlanmayan bir yapıda. Uzatılmış bir hatchback veya kısaltılmış bir station wagon gibi görünen araç bir sedanın dengeli yapısını ve iç hacmini hatchback kasanın pratikliğiyle birleştiriyor.

Aslında bu araba BMW'nin notchback kasalar konusundaki ilk denemesi değil. BMW geçtiğimiz yıllarda 5 serisinin de GT versiyonunu yapmıştı, hatta aracı üst sınıfa taşımak için ön kısımda 7 serisinden parçalar kullanmıştı. Buna rağmen 5 serisinin bu ilginç şekilli versiyonu pek tutulmadı. Görünüşe göre BMW dersini almış, çünkü 3 serisi GT daha yere yakın ve sportif bir yapıya sahip. 5 GT'de en fazla şikayet edilen şeylerden biri aracın yerden çok yüksek olması, bu da sportif sürüşü kısıtlamasıydı.

Tüm özel versiyonlarda olduğu gibi 3 GT'de de standart versiyona göre daha kalabalık bir baz model donanım listesi ve daha kaliteli malzemeler tercih edilmiş. Bol aksesuar ve kaliteli malzeme herkesin hoşuna gider, ama bu aynı zamanda fiyatın da yükseleceği anlamına geliyor. 3 GT'nin kullanıcıların en fazla hoşuna gidecek olan özelliği ise geniş iç hacmi. Station wagon kasalı versiyondan bile daha uzun olan 3 GT arka koltukta 60mm daha fazla diz mesafesi sunuyor. Önümüzdeki günlerde Chicago'daki otomobil fuarında sergilenecek olan BMW 3 Gran Turismo ileriki aylarda bayilerde yerini alacak. Türkiye'de pek tutulacağını sanmıyorum, çünkü BMW gibi premium araçların müşterileri görünümü pratikliğin önünde tutuyorlar. 3 GT her ne kadar sportif bir isme sahip olsa da sedan kasalı versiyonu kadar sportif görünmüyor, buna yüksek baz model fiyatı da eklenince yüksek satış rakamlarının yakalanması zor bir ihtimal gibi gözüküyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder